Đorđe Marčetin

Zdravo marvo ispranih mozgova!

Dobrodošli!

Možda platforma na kojoj je napravljeno ovo web mesto jeste prvobitno bila namenjena pisanju dnevnika na mreži ali ovo nije blog i nemojte me zvati „bloger“, jer niti ću da vodim dnevnik niti će da bude hronološki organizovano, a i pun mi qrac blogera.

Sve što ću da radim je, da prostim narodnim rečima napišem, serem u internet svoja iskustva i stavove.

Ako se nekom svidja, odlično, nadam se da će se zabaviti mojim tekstovima ili naći nešto korisno. Sa druge strane ako se nekom ne sviđa ili ako su mu tekstovi u nekim kategorijama uvredljivi, nije saglasan ili misli da grešim može da se upusti u debatu ili da razguli dalje.

Letos dok sam bio na letovanju, posle nešto malo više od 20 godina, hodajući tik uz more i gledajući otiske mojih stopala u pesku zaključih nešto setno. Napravim korak, ostane otisak, pređe talas preko njega, još uvek se vidi otisak al’ je nešto plići. U zavisnosti kako sam zagazio drugi ili treći talas brišu otisak stopala i kao da nikad nisam ni prošao tom obalom. Otisak stopala u pesku i njegovo isčezavanje su prava metafora naših života. Tu smo dok jesmo, a kada nas više nema ostaje samo nadgrobni spomenik, koji će doduše u današnje vreme brzo nestati ukoliko potomci nemaju da plate grobno mesto. Naravno postoje izuzetci koji su se na neki način upisali u udžbenike, što je opet relativno u zavisnosti od toga ko piše udžbenike.

Svakako dolazimo sami na ovaj svet a isto tako i odlazimo sa njega, potpuno sami, a nosimo sa sobom samo svoja iskustva i osećanja koja smo sakupili u toku života.

Zahvaljujem se svakom ko me podrži bez obzira da li se slaže sa mnom, jer iskreno cenim samo autentične lične stavove otvorenih shvatanja. Imaj svoj stav iako nisi u pravu, ali pokušaj da shvatiš i drugu stranu jer nam putevi do ove tačke nisu bili isti. Obećavam da ću za svaki razuman i konstruktivan komentar na neki od mojih tekstova uputiti izvinjenje ako treba a i sam tekst korigovati.

Podne prošlo za 12 minuta, prvog dana proleća 2016. godine na tačno 13198 dana, 4 sata, 13 minuta i 23 sekunde od mog rođenja.

Exit mobile version